Menu

Om mig

Signe Yde

Mit navn er Signe, som du nok har gættet. Jeg er 30 år, og bor i Snejbjerg med min datter, Ronja. 

Ronja er 5 år, har cerebral parese (spastisk lammelse) og går i specialbørnehave. Hun kan hverken stå selv, eller gå uden sin lille walker, men er et livstykke med et sjældent set gå-på-mod.
Jeg hjemmetræner hende på deltid med primært fokus på motorik, og målet er at hun kan opnå selvstændig gangfunktion på sigt. Med hendes stædighed når vi det.

I min fritid dyrker jeg en del crossfit. Jeg har generelt en aktiv hverdag, og er hele tiden på benene. Jeg er socialt anlagt og vokser af at være noget for andre.

Jeg beskrives som en kvinde med ben i næsen og krudt i måsen, hvilket jeg bruger aktivt både i virksomheden og det private. Det har fået mig langt.

Personligt har jeg kæmpet mig ud af en spiseforstyrrelse, som jeg ellers brugte hele mit voksenliv på at være i. Du har måske set mig på TV2 i programmet 'Styret af mad', hvor min rejse skildres. De metakognitive redskaber har været altafgørende i vejen ud.

Jordemoder

Jeg er uddannet jordemoder fra Aalborg i 2018 og har indtil januar 2023 arbejdet i Herning/Gødstrup, men fandt ud af, at det ikke er selve fødslen, som tænder en ild i mig.

Det er derimod hele processen omkring at få et barn. Fertilitet, graviditet, fødsel, barsel, moderskab. At bringe liv til verden er så meget mere, end 'blot' fødslen. Jeg skriver blot i gåseøjne, da en fødsel ikke er noget, man bare lige gør. Det er for mange det hårdeste, de nogensinde udsættes for, men i dette er der så stort et forebyggende arbejde, der kan gøres, ligesom der er et stort efterarbejde i moderskabet.

Specialer

Jeg brænder for sammenhængen mellem alle faserne, lige fra tanken om et barn opstår, til man står på den anden side og er godt og trygt installeret i hjemmet, og kroppen er på plads i denne nye funktion af eventuel amning samt restitution efter fødslen.

Min arbejdsgang i det offentlige har været i hele huset - jordemoderkonsultation, fødegang, svangre- og barselsgang. Dermed rummer min erfaring hele processen, og igennem mit arbejde som offentligt ansat jordemoder har jeg oplevet, at tid desværre ikke er en faktor, der bliver mere af. Jeg tror på at der kan gøres mere, for at støtte op om og forberede kroppen på det naturlige forløb - både i graviditeten, op til fødslen og i barselsperioden.

Dette har motiveret mig til at opstarte som privatpraktiserende jordemoder, og jeg håber du/I vil lade mig følge dit/Jeres forløb, og at vi kan sammensætte dette præcist efter dit/Jeres behov.

Kurser og uddannelser;
- Jordemoder ved UCN, 2018
- Rebozomassage ved Marta Orbis, 2018
- Obstetrisk akupunktur ved Johanne Siegumfeldt, 2022
- Gravidmassage ved Hannah Lind, 2023

Metakognitiv terapeut ved Mind Institute 2023-2024
- Metakognitiv stresscoach
- Metakognitiv vanecoach
- Metakognitiv performancecoach
- Metakognitiv eksistentiel coach
Book tid

Signe Yde

Følg mig her:

Sigkvarteret 11, Snejbjerg 7400 Herning
Copyright © Signe Yde 2022

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram