Menu

Metakognitiv terapi

Metacognitiv coach
For hvad giver det dig, at bekymre dig?
Kan du nogensinde bekymre dig til bunds?
Hvad vil det give dig, at slippe bekymringerne?
Hvad vil du hellere bruge tiden på?
Og hvad vil det give dig?

ER DER NOGLE, DER BEKYMRER SIG, ER DET MØDRE!

Men er det virkelig nødvendigt?

- Svaret er nej! Du kan lære at kontrollere dine tanker, og opnå ro, overskud, nærvær og kærlighed, og jeg har redskaberne til dig!

 

Moderskabet, eller vejen dertil, kan være en af de mest givende, men også udfordrende, oplevelser i dit liv.

Fertilitet, graviditet, fødsel og moderskab er fyldt med bekymringer, og kan være rigtig svært at være i, hvis du overvældes af tanker, du ikke selv føler du kan styre.

Det kan føles endnu mere overvældende og uoverskueligt, hvis du kæmper tilstande, som fastholder dig i en tankevane, du ikke kan komme ud af. Det kan være forstyrret spisning, depression, stress, angst eller andre problematikker.

Uanset om du før har kæmpet med dit mentale velbefindende eller ej, behøver moderskabet ikke være så bekymrings- og tankefyldt, som du måske oplever det!

Du kan nemlig lære at kontrollere dine tanker.

For hvad giver det dig, at bekymre dig? Kan du nogensinde bekymre dig til bunds?
Hvad vil det give dig, at slippe bekymringerne? Hvad vil du hellere bruge tiden på? Og hvad vil det give dig?

 

Hvad kan metakognitiv terapi?
Metakognitiv terapi er en terapeutisk tilgang, der fokuserer på at forstå og ændre de tankemønstre, der kan bidrage til ovenstående udfordringer.

Vi går ikke i dybden med tidligere oplevelser, som kognitiv terapi gør.
I metakognitiv terapi identificerer vi i stedet på de uhensigtsmæssige strategier, du bruger til at håndtere tanker og følelser, for at ændre dem til nye strategier, så du kan håndtere tanker og situationer anderledes og bedre.

Du får altså konkrete redskaber til at håndtere dine problematikker på, og skal ikke bare tale om dem.

Du vil lære at genkende og ændre de tanker, der påvirker dit velbefindende negativt, og i stedet opbygge et sundere og mere positivt mindset.
Vi vil skabe et mere positivt syn på tilværelsen og dig selv som kvinde, mor, kommende mor, partner, datter, søster, veninde, kollega, mv.

 

Redskaberne
Hver session vil indeholde en øvelse, som lærer dig aktivt at skifte fokus i tankerne, og du får en øvelse (lydfil) med hjem fra hver session, som du skal øve dig på dagligt. Øvelse er enormt vigtigt, for du skal tillære din hjerne nye veje at gå, så du ikke ender i samme tankespiral. Det er simpelt, men vigtigt.

Vi skal bygge afkørsler til den motorvej, dine tanker kører i nu.

Et af værktøjerne, som øvelserne giver dig, er 'Tanketoget', som indebærer at identificere negative triggertanker om situationer eller dig selv, dine evner og følelser af fx utilstrækkelighed eller klaustrofobi, og aktivt hoppe af tanketoget. Du skifter aktivt fokus, for at stå af tanken, så du ikke kører med den negative spiral, du er vant til.

Et andet værktøj er 'Bekymringsbutikken', som er en butik, der har åbent et bestemt tidspunkt på dagen, hvor du så kan bekymre dig, gruble og spekulere alt hvad du vil. Men den lukker igen efter en bestemt tid, som vi sammen sætter under første session.

Jeg vil spørge dig mange gange igennem sessionerne; 'Hvad giver det dig?', for at gå på opdagelse i, hvorfor du bruger dine aktuelle strategier, samt hvorvidt disse er hensigtsmæssige eller ej.
Derefter for at få dig til at mærke, bla. via visualiseringsøvelser, hvad du reelt set drømmer om at opnå, og hvad det vil give dig.

 

Specialer
Som metakognitiv terapeut har jeg gennemgået fire uddannelser hos Mind Institute;

  • Stresscoach
  • Performancecoach
  • Vane- og adfærdscoach
  • Eksistentiel coach

Dette sammenholdt med jordemoderfagligheden og min personlige erfaring indenfor moderskabets mørkeste sider (qua min datters udfordringer krydret med en spiseforstyrrelse), giver mig en helt unik kombination af redskaber til at arbejde med de udfordringer, tanker og begrænsninger, du kan opleve i et moderskab.

 

Lad mig hjælpe dig
Moderskabet (og tilværelsen generelt) kan være fuld af komplekse udfordringer, som de færreste kan komme ud af selv. Mit mål er at hjælpe dig med at opnå en sund mental tilstand og give dig værktøjer til at navigere gennem denne proces med tillid, styrke og ro, så du opnår et større overskud, som kan bruges på dem og det, du holder af.

Metakognitiv terapi vil give dig den støtte og vejledning, du har brug for, for at opnå et lykkeligt og balanceret liv.

Kontakt mig på 20160127 (sms eller opkald) for en gratis og uforpligtende afklaringssamtale omkring, om et forløb hos mig kan hjælpe dig med at skabe det liv, du fortjener, eller book tid til første session her.

 

book tid

Signe Yde

Følg mig her:

Sigkvarteret 11, Snejbjerg 7400 Herning
Copyright © Signe Yde 2022

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram