Menu

Fødselsmodning

Fødselsmodning
Det kan være svært at gå og vente på, at man går i fødsel. Fødselsmodnende tiltag kan nedsætte ventetiden.

Husk at følge med på min Instagram, hvor jeg kommer med alt det gode!

Find mig på; @signeyde_jordemoder_coach

 

Mange gravide oplever at blive utålmodige, når terminsperioden (37+0-42+0) nærmer sig. Drømmen for langt de fleste er at undgå igangsættelse, som det offentlige ellers anbefaler i uge 41+5. Men tallene viser, at op imod hver fjerde gravide bliver sat i gang - af den ene eller anden årsag.

En medicinsk igangsættelse kan godt være en lang og hård omgang, da det typisk indebærer et par dage med piller, som modner livmoderhalsen, for derefter at få taget vandet, ofte efterfulgt af et vestimulerende drop - som ofte går hånd i hånd med en epiduralblokade.

Er du en af dem, som har brug for at gøre noget aktivt selv, for at undgå igangsættelse og selv gå i fødsel, er mine fødselsmodnende tiltag nok noget for dig.

Jeg tilbyder forskellige kombinationer, således at den fødselsmodnende behandling er tilpasset dig og din krop.
Læs nedenfor hvorfor hhv. fødselsmodning med akupunktur, hindeløsning eller rebozomassage er relevant.

Se mine kombinationspakker her

Jeg anbefaler at man ved første behandling i uge 36 får rebozo og akupunktur, og derefter akupunktur en gang ugentligt indtil termin, hvorefter vi sætter intervallet op og kan kombinere akupunkturen med hindeløsning hvis muligt.

Sygesikring Danmark giver tilskud til fødselsmodning hos privat jordemoder.

 

Fødselsmodning med akupunktur

Studier viser, at fødselsmodnende akupunktur fra uge 36+0 medfører 30 % sjældnere behov for medicinsk igangsættelse. Det kan forkorte fødslens længde med 30 %, og 30 % færre har behov for medicinsk smertelindring.

Fra uge 36+0 til 40+0 bygger jeg depoter af energi, blod og oxytocin, og gøre kroppen så klar og modtagelig som overhovedet muligt, til når hormonniveauet peaker, og den går i fødsel. Jeg sætter kroppen helt i balance, og kan desuden arbejde på bl.a. 
Desuden er formålet også, at give dig, barnet og livmoderen ressourcer.

Fødselsforberedende akupunktur anbefales en gang ugentligt fra uge 36+0, og to-tre gange ugentligt fra uge 40+0.

Fra uge 40+0 ændrer vi akupunkturbehandlingen. Der skal skabes stormvejr i livmoderen, og livmoderhalsen skal blødes op. Akupunkturpunkterne ændres eller der tilføjes nogle, alt afhængig af hvad din krop fortæller.
Jo mere tegn, den giver på fødsel, des kraftigere arbejder vi med punkterne.

Skal du sættes i gang inden termin, kan vi en uge før begynde med den kraftigere behandling.

Hindeløsning

Fra terminsdatoen (40+0) kan vi begynde at arbejde med de akupunkturpunkter, som har direkte forbindelse til livmoderhalsen, for netop at begynde at modne denne op til fødsel. Herfra kan akupunkturen kombineres med hindeløsning, hvis jeg vurderer ved indvendig undersøgelse, at forholdene er klar til dette.

En hindeløsning er ikke en garanti for at gå i fødsel. Hvis din livmoderhals er åben nok til det, kan jeg med min finger løsne hinderne fra den nederste del af livmoderen, hvilket vil frigive hormoner. Håbet er, at dette vil skabe veer.

Somme tider giver en hindeløsning kraftige plukkeveer, som arbejder på livmoderhalsen, men som går i sig selv igen, og somme tider sker der intet. Men for at hindeløsning skal have den optimale effekt, skal man gerne have det gjort mindst to gange med et par dages interval, og der er størst succesrate når man er gået lidt over sin termin.

Du er velkommen til at kontakte mig før termin, hvis du skal sættes i gang tidligere, med henblik på eventuelle hindeløsninger op til dette.

Rebozomassage

Rigtig mange førstegangsfødende har en lang opstartsfase i fødslen, og det kan være energidrænende, hvis det strækker sig over et par døgn - hvilket desværre ikke er sjældent.

En af årsagerne til dette kan være, hvis hovedet ikke har stillet sig korrekt ned i bækkenet. Nok kan din jordemoder fortælle dig at hovedet står fast og klar til fødsel, men dette er ikke ensbetydende med, at det står korrekt flekteret eller roteret i bækkenindgangen. Det kan man nemlig ikke mærke.

Her kommer rebozo ind i billedet. For formålet med både rebozomassage og Spinning Babies øvelserne (som jeg bruger i kombination med hinanden) er at løsne ligamenter og spændinger i bækkenet, for at skabe plads og dermed de bedste forudsætninger, for at barnets hoved kan trænge korrekt ned i bækkenet og stå klar til når kroppen går i fødsel.

I forbindelse med den forberedende behandling til fødsel, kan det derfor være en rigtig god idé at kombinere akupunktur med rebozomassage. I særdeleshed hvis du er førstegangsfødende, under tidligere fødsel oplevede forkert indstilling af hovedet i bækkenet, har et smalt bækken eller har døjet med bækkengener, jag ned i skeden eller mange plukkeveer i graviditeten.

Øvelserne er rigtig gode at gøre sidst i graviditeten, i opstartsfasen af fødslen, og bruges også i stor stil og med stor succes på fødegangen.

Signe Yde

Følg mig her:

Sigkvarteret 11, Snejbjerg 7400 Herning
Copyright © Signe Yde 2022

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram